tisdag 6 december 2011

Julkalendrar

Såhär års poppar det upp julkalendrar lite överallt. Jag tycker det är jätteroligt att följa de olika finurliga nedräkningarna till den 24 december. Den mest kända är förstås SVTs julkalender som man varje år måste tycka till om oavsett ålder. Och jo, årets upplaga tycker jag är riktigt bra. Här är några av de som jag har valt att följa i år:Vår barnblogg Bubblan i bibblan har, precis som förra året en julkalender med spännande tips varje dag fram till jul.IKT-studion på Linköpings Universitet har en rolig julkalender som de beskriver som "teknologi, nörderier och en del jul."
Knastra.se är en julkalender om sociala medier. Den vänder sig framför allt till personer som driver företag och vill lära sig mer om sociala medier, men även andra kan lära sig mer och få intressanta tips där.Här finns en adventskalender där biblioteksanställda runtom i världen berättar om en förbjuden bok varje dag.Mix förlag har en julkalender på Facebook där deras författare varje dag bidragit med korttexter, bilder eller illustrationer. Det har utlovats att självaste Neil Gaiman kommer att bidra. Spännande!Författaren Daniel Åberg låter en rad olika personer skapa ett soundtrack till sin roman Vi har redan sagt hej då genom att låta dem välja låtar som de förknippar med romanen.

Statens musikverk har (förstås) en adventskalender fylld med musik.

På Linnéas språkblogg kan man följa en mycket intressant kalender på temat ”Varför heter det så?”

Har du fler julkalendertips? Tipsa gärna i kommentarerna!

/Linda

2 kommentarer:

  1. Jag tycker även vi bör tipsa om julkalendern som går på kanal 5. Den är julkalender och dokusåpaparodi på samma gång och gjord av samma norska gäng som gjorde Tomtar på loftet för några år sedan. Expedition julklapp heter den och är en kul drift med program a la Robinson.

    /K

    SvaraRadera