Vi som skriver

MARIE Arbetar på både stadsbiblioteket, filialen i Julita och två skolbibliotek. På stadsbiblioteket arbetar jag mest med deckare, böcker på andra språk (tillsammans med Veronica som skriver på barnbloggen), den här bloggen och skönlitteratur för vuxna. Jag arbetar också i informationsdisken och kanske har du mött mig där  :)  Mina skolor är 0-6 skolor och arbetar aktivt med elever och lärare, med informationssökning och att ge läsupplevelser. Jag tycker det är spännande att arbeta på så olika arbetsplatser och möta många olika låntagare!
Självklart blir det en hel del läsande i jobbet, men jag läser gärna för min egen skull också. Då blir det helst deckare och gärna på engelska. Annat som jag gärna läser är science fiction och böcker om språk. Om jag inte läser, löser jag med stor lust och energi korsord eller lägger pussel.

KRISTER Bibliotekarie som hellre läser facklitteratur än skönlitteratur, slukar tidskrifter och älskar frågesport och svåra korsord. Jag arbetar bland annat på filialen i Valla, i infodisken på huvudbiblioteket, samt med fjärrlån. Dessutom är jag medicinsk bibliotekarie på Karsuddens sjukhus. Jag har ett stort intresse för naturvetenskap och musik medan jag glatt överlåter läsandet av deckare och underhållningslitteratur till andra.

LAINE  tycker bäst om "konstiga" och roliga böcker. Gillar inte när man snart förstår hur historien kommer att utveckla sig och var den kommer att sluta. Jag blev hellycklig när jag upptäckte den "magiska realismen" när jag läste Hundra år av ensamhet av Gabriel Garcia Márquez. Det är nog min favoritgenre. En hake med läsandet är ju det här med tiden, den som inte räcker till. Särskilt inte när man har kartonger fulla med tyger som man har tänkt sy något av. Och en koloniträdgård som hotar att svämma över av ogräs. Därför är det hopplöst svårt att hinna läsa mer än en liten bråkdel av allt som man egentligen skulle vilja. Det blir mest fackböcker om mina favoritintressen, matlagning, bakning, syprojekt av olika slag och odling av de växter som jag vill ha i min trädgård.
På dagarna jobbar jag på biblioteket i Kulturhuset Ängeln och en sak är säker, jag kollar aldrig i förväg hur en bok slutar.


KONTAKT Skicka gärna e-post till blandadkonfekthb[at]gmail.com om du har funderingar eller frågor som gäller bloggen. Vill du diskutera eller fråga om annat än sådant som rör bloggen och vad som står i blogginläggen är du välkommen att ta kontakt via e-post till biblioteket[at]katrineholm.se eller ringa på telefonnummer 0150-57630.

Vill du logga in på ditt bibliotekskonto eller nå övriga tjänster? Gå till Katrineholms biblioteks webbplats. Här hittar du också huvudbibliotekets och filialiernas öppettider samt annan information om vad som händer på biblioteket.