tisdag 15 november 2011

Vår sanna natur

Naturfotograferna ser på Sverige är en nyss utgiven bok, med en slående framsida, som jag träffade på när jag skulle göra iordning en sändning med nya böcker. Texten är skriven av Henrik Ekman och fotografierna är alla tagna av medlemmar i Naturfotograferna.

Det här är en bok som jag varmt kan rekommendera till alla och envar!
Bilderna är otroliga! Man dras in i det ena fotot vackrare och mer fascinerande än det andra, de är suggestiva, direkta, färgsprakande, sköra och kontrastrika.
Ord kan inte riktigt göra boken rättvisa utan det här är en bok som man bara måste titta och läsa i för att riktigt kunna ta till sig hela härligheten.
Vår sanna natur är tankeväckande även ur aspekten att den tar upp allvarligare ämnen som angår oss alla: miljöförstöringen och andra förändringar och påverkningar på vår miljö så boken är oerhört viktig utifrån den synvinkeln.
Mångfalden som vi alla får uppleva när vi kliver ut i skog och mark, inte vill vi väl att den försvinner. Alla dessa små och stora djur, insekter och fåglar som finns i vår direkta närhet.

Naturen i Sverige är så skön, så skön. Man behöver inte åka utomlands för kunna njuta av vacker natur, vi har den i vår omgivning, bara runt hörnet.
Den här boken är ett utmärkt exempel på det.
Läs och bli hänförd, men också berörd.

//Anette


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar