Den hemlige kocken, av Mats-Eric Nilsson
Handbok för den kräsne konsumenten, av Tommy Svensson
E-nummerboken, av Orla Zinck
Vill du ha fler titlar att välja på, ger sökorden kemisk teknik livsmedel den här listan i bibliotekets katalog. En något mindre träfflista ger sökordet livsmedelstillsatser. Hos livsmedelsverket finns en underavdelning som heter Tillsatser i mat. Här kan du uppdaterad information om bl.a. sötningsmedel och färgämnen.
Tillsatser finns inte bara i mat, utan även i olika hygienprodukter. Det kan man läsa om i böckerna
Badskumt, av Katarina Johansson
Lingon och läppstift, av Noora Shingler
En bredare syn på kemimalier i vår vardag finns att läsa i boken
Förgiftad, av Rick Smith
Och på onsdag, den 16/11, visas filmen Underkastelsen av Stefan Jarl på Kulturhuset Ängeln. Det är en film om de hundratals kemikalier som finns i oss, p.g.a. de kemikalier vi sedan andra världskriget spritt i vår miljö.
/Marie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar