tisdag 22 november 2011

Psykologisk spänningVill du läsa något riktigt spännande såhär i novembermörkret? En av våra populära svenska deckarförfattare, Johan Theorin har nyligen kommit ut med en ny bok. Sankta psyko heter den och är som alla Theorins böcker en riktig sträckläsningsbok.

Boken handlar om Jan som flyttar till den lilla staden Valla för att börja jobba på en förskola som ligger i anslutning till ett mentalsjukhus. Föräldrarna till barnen på förskolan är intagna på mentalsjukhuset. Jan har ett inte helt fläckfritt förflutet och den stora anledningen till att han söker jobbet är att han vill träffa en av de intagna. Ju längre in i boken man kommer desto mer får man veta om både Jans förflutna och de andra karaktärernas, både patienter och personal.

Boken griper tag i mig som läsare från första sidan ända till sista och det är i det närmast omöjligt att lägga den ifrån sig.

Här kan ni se en kort film från årets bokmässa där författaren själv berättar om sin bok:

 

Den här boken finns i flera olika format hos oss på biblioteket. Det är ganska lång kö på pappersboken, men kolla in e-boken om du vill börja läsa på en gång!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar