tisdag 20 mars 2012

Webbskolan del 8

Är du musikintresserad? Kanske vill du då söka bara bland bibliotekets cd, dvd, noter och böcker inom ämnet musik och slippa få med annat. Numera finns en särskild musikkatalog på vår webbplats där du har just den möjligheten. Du når den via "Våra medier" i menyn och sedan väljer du "Musik"


Söker du via katalogen på den här sidan så är träffarna du får alltså bara musikrelaterade. Det kan särskilt användbart när man vill söka på allmänna ord och namn som i den ordinarie katalogen skulle ge väldigt långa resultatlistor, men som i den här katalogen oftast blir betydligt mer hanterbara.

På musiksidan hittar du även information om och länkar till digitala musiktjänster som antingen är fritt tillgängliga via internet eller som du får tillgång till via biblioteket, till exempel musikwebben som jag har skrivit om tidigare.

Förutom att träffarna man får skiljer sig så går själva sökningen i musikkatalogen till precis som i den ordinarie. Titta gärna på tidigare webbskolor om du har glömt.


Precis som i sökning i den ordinarie katalogen så kan du använda länkar för att ta dig vidare om du inte hittar det du söker i träfflistan. Klickar du på länken till Musikwebben kommer du till en automatisk sökning där på samma sökord som du använt i vår katalog och kan på så sätt ta del av ett ännu större bestånd.


/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar