torsdag 29 mars 2012

#twitterpoesi

Det där vårrusiga utanför biblioteksfönstren gör att jag får lust att skriva rader om rodnande kinder i solnedgångar och drömska ögon i körsbärsbersån. Det får mig också att vilja ramla in i redan skrivna dikter och skrika ut dem till hela världen. För att de är så bra.

Därför tänkte jag göra det också. Kanske inte riktigt till hela världen, men så gott det går. På twitter under hashtagen #twitterpoesi är alla mer än välkomna att skapa sin egen poesi eller dela med sig av sina favoritrader. Att använda en hashtag är ett sätt att sortera information och skapa gemensamma sammanghang på twitter. Tecknet # betyder själva ämnet som man twittrar om medan ordet efter # är taggen (det vill säga etiketten).

Om du inte finns på twitter är det lätt att registrera ett konto.



För något år sedan höll Anna Hallberg (poet & kritiker) i den Snälla poesiskolan i DN. Ett mycket bra och intressant initiativ där Anna Hallberg resonerar om poesi. Såsom att dikten erbjuder en upplevelse och att den kräver delaktighet snarare än förståelse. Men också om komposition, traditioner, urladdningar och hur det går till. I sista delen är det såklart Examensdag i poesiskolan och där avslutar Anna Hallberg allt med följande fantastiska rader:
"Det bästa med att sluta skolan är att man äntligen får lova att bestämma själv. Spring ut i våren och hångla upp vilken poesi ni vill!

Dikterna väntar därute."
Nu är det faktiskt vår på gång, och #twitterpoesi väntar därute på just dig.

/Victoria 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar