torsdag 29 september 2011

Tema Tyska

Förra veckan besökte jag årets bokmässa, som i år hade temat ”Tre länder - ett språk Tyskland, Österrike, Schweiz ”. Det tyska språket har stått i fokus hela året och väl hemkommen igen var jag nyfiken på vad vi hade på biblioteket av tyskspråkiga författare. En hel del visade det sig glädjande nog! Några exempel från de senaste åren är


Vilken teater!, av  Siegfried LenzGamla mästare, av Thomas BernhardOch jag ruskade en älskling, av Freiderike MayröckerCorpus delicti, av Juli Zeh


Vill du se vilka fler titlar som finns, är det bara att klicka här och börja botanisera. På biblioteket finns också en avdelning med böcker på tyska. Den genomgick en make-over förra året och innehåller idag nya och aktuella titlar. Helt klart värt ett besök nästa gång du är på biblioteket!

Ett bra ställe att få veta  mer om författare (från bl.a. Tyskland, Schweiz och Österrike) är databasen ALEX. Du hittar den direkt härifrån eller via bibliotekets hemsida under 'Databaser och e-medietjäsnter'. Allt du behöver är ditt lånekort för att kunna logga in.

Vill du läsa tyskspråkiga tidningar kan du göra det på Library Pressdisplay, som du också når via bibliotekets 'Databaser och e-medietjänster'.

/Marie

PS  Goethe Instituts webbsida innehåller också mycket matnyttigt för den tyskspråksintresserade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar