måndag 19 september 2011

Premiär för Bibblan svarar

Du missar väl inte Bibblan svarar

I dag gick nämligen startskottet för Bibblan svarar som är en svarstjänst från Sveriges bibliotek. Och den är alldeles gratis.

Det går att ställa frågor om det mesta, på olika språk och i olika kanaler. Bibblan svarar finns på Twitter, på Facebook och har en egen webbsida. Dina frågor besvaras av bibliotekarier på olika platser runtom i Sverige. Det går också att ställa sin fråga direkt till den bibliotekarie som har ungefär vad man frågar om som sitt specialområde.

Foto: www.fotoakuten.se
Under denna första dag har det trillat in frågor om exempelvis varför böcker luktar så gott, vilka barnboksbloggar som finns och hur kaffebönor transporteras till Sverige. Om du vill ta del av andras frågor och bibliotekariernas svar finns även den möjligheten.

/Victoria

2 kommentarer:

 1. Hallå! Jag undrar om ni har några tips på värda vuxenböcker? Har i princip bara hittat ungdomsböcker jag tycker om hittils, de vuxenböcker jag läst har kännts för tillgjorda... Vilka böcker är rba att börja med om man vill läsa något nytt?

  SvaraRadera
 2. Klurig fråga. Vad är det för ungdomsböcker som du har gillat? Och vad är det för slags vuxenböcker som du inte riktigt tyckt om?

  Här på bloggen kan du ju läsa en hel del boktips. Alla vi som skriver gillar lite olika slags böcker, så kanske kan du hitta någonting som du tycker verkar intressant i tidigare inlägg?
  Kanske: En dag av David Nicholls som jag vet många har fastnat för, och den har Linda bloggat om: http://blandadkonfekt.blogspot.com/2011/02/en-dag-20-ar.html

  /Victoria

  SvaraRadera