fredag 20 maj 2011

Kvinnan i rummet

Är en deckare som utspelar sig i Danmark och författaren heter Jussi Adler-Olsen, han tog emot priset Glasnyckeln 2010 för årets bästa skandinaviska kriminalroman med titeln Flaskepost fra P (Flaskpost från P, 2011) och har tidigare skrivit en bok som heter Alfabethuset (2001).

Kriminalinspektör Carl Mörk råkade ut för en traumatisk händelse när han och två kollegor var ute på ett uppdrag. När de skulle undersöka ett dödsfall i en fallfärdig barack blev de nedskjutna strax efter att de anlänt till platsen. Själv klarade sig Carl utan några skråmor fysiskt, men det är värre psykiskt då han plågas av starka skuldkänslor emot sina kollegor som råkade värre ut då den ena kollegan dog och den andra blev förlamad.

När Carl kommer tillbaka till jobbet efter en tids rehabilitering så har det bestämts att han ska starta upp en ny avdelning inom polisen, en cold case-avdelning. Den kommer att kallas för Avdelning Q.
Det första fallet som han och den nya kollegan tittar närmare på är ett mystiskt försvinnande som polisen inte har lyckats klara ut. Det är en politiker vid namn Merete Lynggard som försvann 2002 och det har förbryllat både poliskåren och medier. Varför försvann Merete? Var det självmord eller kidnappning eller var det kanske så att hon gav sig av frivilligt?


Det har var en bok som jag inte kunde lägga ifrån mig långa stunder utan bara måste läsa klart så fort som möjligt!
Nu längtar jag till Flaskpost från P.

Känner du för att läsa något om författaren kan du gå in via den här länken.

Det är möjligt att låna böckerna hos oss. Välkommen!

//Anette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar