fredag 27 maj 2011

En skön historia

Tänk er att man tar världens stora idol, som råkar vara en av världens två mest berömda sångare.
Tänk er att man dessutom tar världens andra stora idol, som också råkar vara en av världens två mest berömda sångare. Tänk er sedan att man tar in en blivande prinsessa och en berömd jazztrumpetare för att skaka fram en av de mest berömda musikalerna genom alla tider. På så sätt får vi filmen High Society: En skön historia från 1956. Den kom i under filmmusikalens glansdagar på 50-talet och de stjärnor jag pratar om är givetvis Frank Sinatra, Bing Crosby, Grace Kelly & Louis Armstrong. Det rör sig om en musikalisk remake av En skön historia (The Philadelphia story) från 1940 som är en av de främsta 40-talskomedierna och har Cary Grant, James Stewart och Katherine Hepburn i huvudrollerna.

Handlingen är i korta drag att en societetskvinna, Tracy Lord, ska gifta sig men just innan bröllopet dyker exmaken upp. Dessutom kommer två personer från skvallerpressen att närvara vilka låtsas vara vänner till Tracys bror. En hel del förvecklingar uppstår.
    Som komedi betraktat är originalfimen något vassare, men då filmen från 1956 i första hand är en komisk musikal blir båda filmerna mycket underhållande, och tycker man dessutom om jazzmusik så har den senare en extra dimension.

/Krister

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar