torsdag 23 februari 2012

Webbskolan del 5

På vår webbplats kan man självklart göra allt det där klassiska som man vill kunna göra på en bibliotekswebbplats. Om du loggar in med ditt lånekortnummer eller personnummer och din pinkod (samma som du använder när du lånar i utlåningsautomaterna på biblioteket) så kan du se dina lån och låna om, se dina reservationer och reservera nya böcker. Men det finns också några små godbitar som man behöver skapa sig ett användarnamn för att kunna göra.


Det första jag vill tipsa om är minneslistan. Den är mycket användbar. Säg att du till exempel har blivit intresserad av stickning. Här på biblioteket finns ett stort antal böcker om ämnet och det blir svårt att hinna titta igenom alla på 28 dagars lånetid. Däremot vill du kanske spara några titlar för framtida bruk. Vid varje titel i träfflistan finns knappen “ Lägg i minneslista”. Om du klickar på den så sparas respektive titel i din minneslista. När du sedan vill nå listan så klickar du på minneslista uppe i menyraden och då ser du de titlar du har sparat. Det går att skapa en minneslista även utan att vara inloggad, men då sparas den inte utan du måste skriva ut den eller skicka den till dig själv via e-post för att den ska finnas kvar.


Om du däremot har skapat dig ett användarnamn så sparas din minneslista på ditt konto tills du själv väljer att radera titlarna på den. Du kan också välja att reservera titlar direkt från minneslistan vartefter du har stickat dig igenom dem eller att e-posta hela eller delar av listan till dina stickande vänner.

Lycka till!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar