onsdag 8 februari 2012

Litterär geocaching i Katrineholm under KolossalOrdival!


Litterära Katrineholm är spretigt och spännande. Här samsas mordiska dåd och poetiska stordåd, nya och gamla litterära gärningar, feminism och byråkrati. Kulturhuset Ängeln bjuder in dig att upptäcka några av dessa litterära platser under det spektakulära evenemanget KolossalOrdival. Upplev det litterära Katrineholm genom geocaching!

Geocaching är en modern version av skattjakt. Med hjälp av en bärbar GPS, smartphone eller surfplatta söker du efter skatterna (cacher) vars koordinater finns utlagda på nätet.


Under hela KolossalOrdival kan du ägna dig åt att leta ledtrådar med litterär anknytning i de centrala delarna av Katrineholm. Ledtrådarna leder fram till ett slutgiltigt mål där det finns en riktig SKATT. Men det är förstås vägen dit som är det roliga med geocaching!

Så här gör du: Knappa in koordinaterna till den plats du vill besöka. Du kan besöka platserna i vilken ordning du vill - bara du kommer ihåg att föra in siffran på rätt bokstav. Imorgon kommer koordinaterna till de olika platserna att publiceras på bibliotekets webb och finnas att hämta i bibliotekets informationsdisk.

Skattjakten pågår från imorgon torsdag till söndag. Ha skoj och lycka till!

/Victoria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar