torsdag 20 oktober 2011

Höstlov

Höstlovet närmar sig med stormsteg och då kan det hända att du som förälder kommer att vara ledig en eller flera dagar tillsammans med din familj. Dels kan detta vara ett tillfälle för familjen att umgås och varva ner och dels kan det vara ett tillfälle att göra en gemensam aktivitet.
På Kulturhuset Ängeln kan ni besöka skelettverksta'n den 1 och 3 november klockan 13.00-15.00. Här får man klippa och klistra, glittra och pärla så att det står härliga till!!
Eller varför inte gå på spökvandring den 4 november klockan 15.00!! Även detta på Kulturhuset Ängeln.
Höstlovet är ju även en underbar tid för att kura ihop tillsammans och läsa härliga, spännande böcker. Om du har barn i åldrarna 8-14 år skulle jag varmt rekommendera Martin Widmarks serie Tyko Flores Äventyr! Än så länge har första och andra delen, Den dansande djävulen och Fyrtornet i Son-Li, givits ut och i november kommer den efterlängtade tredje och sista delen i serien, Polyhymnias guld.
Detta är en berättelse om 13-åriga Tyko som lever som slav i en silvergruva där han får slita hårt för brödfödan. På sin fjortonde födelsedag får han dock veta att han har ett högre kall i sitt liv. Han ska rädda världen från den onda Hertig Mazoo som styr med järnhand.
Det är en fantastisk berättelse som utspelar sig i tre olika världar och Tyko måste genomgå många prövningar för att ta sig framåt.
Mys, rys och läs i höstmörkret!!!

/Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar