torsdag 17 september 2009

Bok blir TV

Du har väl inte missat Mannen under trappan? TV-serien visas just nu på söndagkvällar 21.15 på
SVT 2.

Det här är en suggestiv berättelse om en man som sakta glider in i ett psykiskt sjukdomstillstånd. Boken, som är skriven av Marie Hermansson, ligger till underlag för TV-serien med samma namn som SVT visar under fyra söndagar.

Huvudpersonen heter Fredrik. Han har ett högt uppsatt jobb inom kommunen och är lyckligt gift med en framgångsrik konstnär. Han är även far till två små barn - en pojke och en flicka. Familjen finner sitt drömhus där de flyttar in och lyckan ler mot dem.
Det är nu Kwådd gör sitt intrång i familjen. Kwådd som påstår att han faktiskt bor i huset han också. Han bor i utrymmet under trappan. Kwådd är en kort manlig karaktär som stinker och är ohälsosamt skitig. Kwådd utför handlingar som Fredrik senare beskylls för att ha gjort. Det problematiska är att det endast är Fredrik som kan se Kwådd.

Missa inte denna gastkramande skräckberättelse om Fredrik som sakta dras allt djupare ner i sitt sjukdomstillstånd samtidigt som han glider längre och längre bort från sin älskade familj. Vågar du inte se TV-serien - läs boken - den finns att låna på biblioteket!
/Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar