lördag 29 september 2012

Blackout Poetry på Katrineholms Kulturnatt!

Det är bara en vecka kvar till Katrineholms Kulturnatt. Jag tror att det kommer bli en fantastisk dag och afton runtom i Katrineholm. Programmet är fullspäckat med sång, samtal, kaninhoppning, poesi, rullstolsdans, performance, gratismarknad, stipendieutdelning... 

Konstnären bakom årets affisch heter Kelvin Sommer.

Kulturhuset Ängeln håller öppet på dagen mellan 11-14 och på kvällen mellan 18-22. Så klart händer det massa saker i huset då! 

Som Blackout Poetry! Mellan klockan 11 och 14 är alla, oavsett ålder, välkomna att skapa egen poesi i bibliotekets drop in-workshop. Vi återanvänder ord, sidor och böcker för att skapa egna poetiska verk. Den modiga får självklart framföra sitt alster på lämpligt sätt. Blackout Poetry är ett sätt att skapa texter, berättelser och dikter genom att använda texter som andra har skrivit. Materialet kan vara en trasig bok eller en tidning och en svart penna. Du kan ringa in ord, stryka över meningar, klippa och klistra för att skapa ett nytt verk. Välj ut de ord du gillar och täck över resten av texten. Bara fantasin sätter begränsningarna!

Onekligen ett enkelt sätt att recycla sådant som ändå ska kasseras. Men framförallt ett enkelt sätt att få utlopp för - eller kanske upptäcka - sin kreativitet.

Det kommer under dagen även finnas möjlighet att göra Blackout poetry i digital form

Varmt välkommen på en poesi-workshop! 

/Victoria

PS: Material finns att tillgå på plats och det är alldeles gratis att vara med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar