fredag 29 april 2011

Kärt återseende

Förra sommaren läste jag de tre första delarna av Ingrid Hedströms böcker om Villette. Sedan dess har jag ivrigt väntat på nästa del och nu tidigare i April var den äntligen här!

I denna fjärde bok om undersökningsdomaren Martine, Blodrödmåne över Villette, har både Martine och hennes svärmor Eva varit i Istanbul. När flyget hem försenas, beslutar de att istället ta tåget. Med på tåget är bara ett fåtal andra resenärer, men det är en udda blandning; en svensk journalist, en svensk f.d polis, Philippes militäre pojkvän, en fransk krigsförbrytare vid namn Leclerc och så Martine och Eva. När Leclerc hittas mördad inser alla att mördaren måste vara kvar på tåget och även om Martine lyckas ta reda på vem mördaren är, får det efterchocker senare hemma i Villette.

Nästan en hel familj hittas död i Villette och mannen i familjen är väldigt ovillig att berätta om sitt förflutna. Martine blir mer och mer övertygad om att svaren finns just där, i det förflutna, och gång på gång poppar Leclercs namn upp. Det som hände på tåget från Istanbul spökar för Martine på mer än ett sätt.

Jag tycker att Hedström åter igen har skrivit en väldigt spännande och klurig deckare!

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar