tisdag 5 april 2011

Blacklands

En bra bok kan vara både spännande, fängslande eller underhållande, men den jag läste härom veckan var krypig. Bra, men krypig.

Boken heter Blacklands och handlar om 12-åriga Steven som inte har det så bra hemma. Och vem har skulden för detta? Jo Stevens morbror Billy, som blev dödad av en seriemördare för 18 år sedan. Om Billy inte hade dött, hade mormor inte försummat sin dotter, Stevens mamma, och kanske hade de alla varit lyckligare. Så allt är Billys fel. Eller kanske, Arnold Averys, seriemördarens fel.

Men Steven har en plan. Om han bara kan hitta Billys skelett, kan kanske mormor ta ett ordentligt avsked och familjen kan bli lyckligare. Steven har grävt ute på Exmoore i tre år nu, utan att hitta någonting. Så han tänker ut en ny plan och skriver till Avery i fängelset. Det är den första kontakten Avery har haft med någon utanför fängelsemurarna på många många år, och han blir överförtjust.

Steven vill bara hitta sin morbrors nergrävda skelett, Avery vill leka sina favoritlekar igen.Blacklands är skriven av Belinda Bauer och mycket läsvärd!

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar