måndag 12 juli 2010

Sommar+deckare=sant 3/3

Den senaste av Ingrid Hedströms Villette-böcker, gavs ut i år och heter Under jorden i Villette.

I boken hittas en man död bland malmen som fraktas till stålverket. Han visar sig vara journalist och mycket intresserad av affärsmannen Stephané Berger. Berger som ses som frälsaren av konkurshotade företag han köper upp, men kanske är motiven inte så osjälviska egentligen?

När undersökningsdomaren Martine Poirot börjar ställa frågor, är det någon som blir trampad på tårna. Har det att göra med det som journalisten arbetade med? Eller är det uppsatta politiker i Villette som blir oroliga? Trådarna verkar gå bakåt i tiden, till gruvkatastrofen på 50-talet, när över 100 människor miste livet.

Jag har blivit riktigt fäst vid Martine, hennes familj och kollegor. Det är trevligt att läsa om en huvudperson som faktiskt mår bra och har ett väl fungerande liv utanför sitt jobb. Inom deckargenren blir detta alltmer sällsynt... Böckerna är också lite småkluriga, ett pusseldeckarskimmer ligger över dem och det gillar jag. Därför ser jag fram emot att läsa fler av Ingrid Hedströms egen Villette värld!

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar