onsdag 30 juni 2010

Musik i det gröna

Vibafemba är en svensk vokalgrupp som bildades 1984 i Uppsala och hade fyra medlemmar. 1985 blev man en kvintett och bytte namn till Vibafemba. Snabbt upptäckte gruppen att det som hände mellan låtarna var minst lika intressant för publiken, som det gruppen sjöng. Under årens lopp har de utvecklat en alldeles egen sorts föreställning, som innehåller musik, teatrala inslag och mycket publik kontakt.

Hittills har Vibafemba givit ut sex album och är en mycket uppskattad live grupp. Vår kollega Laine var och såg dem i måndags på Näshulta kulturdagar och här skriver hon om sin upplevelse:

"I år firar Näshulta kulturdagar 5 år! Familjen har varit på väg dit alla gånger som sånggruppen Vibafemba har uppträtt, utan att lyckas. Som oinfödda Katrineholmare har vi undrat var Näshulta egentligen ligger. Att det är en socken på vägen till Eskilstuna har vi haft klart för oss, men sen då? Finns det en by eller liten ort med det namnet? Som tur är kan man ju fråga.

Kulturdagarna utspelar sig vid Hanebergs säteri och dit åkte vi i måndags, hela familjen, för att äntligen få se våra idoler. Solen sken och höet var nyslaget. Luften var ljum och myggorna höll sig i stort sett borta. En brunnsorkester underhöll innan konserten började och publiken strömmade till. Och så började konserten med en till svenska tolkad Fields of gold av Sting. Fantastiskt! De där pojkarna kan verkligen sjunga. Det var vackert, roligt och hårresande bra. Nya låtar varvades med ”gamla” som ”Jag är man” , Gott om pojkar ont om män” och ”Pigor och drängar” och roligt mellansnack. Publiken var entusiastisk och man önskar de följande dagarnas evenemang blir lika välbesökta.

Näshulta kulturdagar förtjänar verkligen massor med uppmärksamhet. Det är så roligt när det ordnas något så bra mitt ute på landet mitt i sommaren."

Här kan du se om Vibafembas skivor finns inne att låna på biblioteket.

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar