måndag 15 mars 2010

Vägen

Vägen av Cormac McCarthy är en stark bok som påverkade mig väldigt mycket på alla sätt. Ibland var jag tvungen att ”vila” från boken för att sedan ta upp den igen och läsa tills den var slut.

Den speglar kärleken mellan en far och hans son och den vandring de gör genom ett nedbränt amerikanskt landskap. På en sliten karta letar de fram vägen mot kusten som mål. De känner att de vill dit men de vet inte varför eller om det är en bra eller dålig idé. Det är vinter och kallt och det enda de äger är kläderna de har på sig, en liten kärra med mat de hittat på vägen och en pistol. De vet inte om någon mer överlevt förutom dem och i så fall vilka som är ”goda” och vilka som är ”onda”. Deras framtid spelar en kamp mellan liv och död. Konflikten mellan mänskligt och bestialiskt vrider livet till vanställdhet. När blir man ett djur? Vad håller en vid liv? Varje dag de överlever kanske inte bara är tur, det kanske är bättre att dö. Ingen vet vad som väntar…

Låna boken Vägen

Cormac McCarthy har skrivit tio böcker, däribland No Country for Old Men som blev väldigt känd som film. Filmen vann fyra Academy Awards för Best Picture. Regissörerna, de välkända Coen brothers (Joel and Ethan Coen) fick pris för Best Director.

Låna boken No Country for Old Men

Låna filmen No Country for Old Men

Se allt du kan låna på biblioteket av Cormac McCarthy.

/Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar