onsdag 31 mars 2010

Påsk och godis

Nu väntar påskhelgen runt hörnet och idag förknippas denna helg lika mycket med godis, som med sitt religiösa innehåll. Kokade och målade ägg har ersatts med pappersägg fyllda med godis. Jag läste på nätet att i år förväntas svenskarna äta 6000 ton godis under påskhelgen… (Det bygger på antagandet att vi kommer att äta dubbelt så mycket som vi gör under en genomsnittlig vecka, 3000 ton.) Otroliga mängder, eller hur?

Förutom att godis överlag inte är nyttigt för dina tänder, innehåller mycket av godiset i affärerna olika tillsatser, som inte heller är bra för dig. Varför inte göra ditt eget godis och ha bättre koll på vad det innehåller? Låna t.ex. Godis : nya och gamla favoriter för godisälskaren av Maria Öhrn och Godisakuten av Elisabet Broomé.



Glad Påsk!

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar