torsdag 25 mars 2010

Trädgårdsdrömmar

Nu när det börjar känns som vår i luften och man vågar hoppas att vintern är förbi, väcks blomster- och trädgårdsdrömmarna igen. Själv har jag ingen trädgård, men jag älskar att se på trädgårdsprogram och titta i trädgårdsböcker. På biblioteket hittar man böcker om blommor och växter och trädgård, på avdelning Q.

Men visste du att det finns trädgårdsböcker på avdelningen I också? De handlar inte så mycket om hur du planterar och sköter din trädgård, utan mer om specifika trädgårdar och designen av en trädgård. Trädgårdar här blir nästan som konst att avnjutas. Bläddra till exempel i Ulf Nordfjells 12 trädgårdar eller Elisabeth Svalins Kinesisk trädgård. Vill du ha tips på trädgårdar att besöka under semestern, är Garden’s of Europe av Charles Quest-Ritson något för dig och Trädgårdsdesign för alla av Kerstin Engstrand, om vill du planera din egen trädgård.



Låna och njut, helt enkelt!

/Marie

ps! 'Snart' (25-29 maj) är det dags för Chelsea Flower Show i London, en av Europas tyngsta trädgårdsmässor. Kanske blir det en resa dit för inspiration?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar