tisdag 22 december 2009

(Ännu) en bok, helt tillägnad döda vita män




Döda vita män kan man många gånger tycka får på tok för mycket uppmärksamhet, men ibland förtjänar de ett visst intresse. Döda vita män är också titeln på en bok, tillägnad just denna grupp - närmare bestämt är det 14 brittiska män vars liv här porträtteras. De var alla excentriker på ett eller annat sätt och det är väl det som ger levnadsbeskrivningarna den extra kryddan; märkliga människor som nog inte var särskilt lätta att ha att göra med. Så här på avstånd slipper man ju uppleva de dåliga sidorna och finner enbart nöje i deras nycker och upptåg. Johan Hakelius är journalist, bland annat på Aftonbladet, och besatt av allt anglosaxiskt. Som synes på bilden ovan, har han själv en riktig gentlemans stil. Boken är välskriven, humoristisk och bygger på noggrann research - ett förstklassigt tips för helgläsning eller en sista-minuten-julklappen.

Med detta vill jag också passa på att önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Min egen semester ska jag bland annat ägna åt det här: Bellefleur av Joyce Carol Oates, Mannen under trappan av Marie Hermanson, Trollvinter av Tove Jansson och Cellon i Sarajevo av Steven Galloway.

/Sara Britta

1 kommentar:

  1. Some of your readers may be looking for a "painless" way in which to download and install several opensource software applications (English language only for now) for their personal computers. To that end, they might consider using the download setup found at
    http://ninite.com .

    SvaraRadera