torsdag 3 december 2009

Tips från personalen



Ibland möter vi låntagare på biblioteket, som vill läsa en roman skriven av en svensk författare. Eller motsatt, en roman skriven av en utländsk författare, översatt till svenska. Oftast spelar det inte så stor roll vem författaren är och det är heller inte alltid låntagaren har med sig förslag på namn.



Då kan det kännas lite överväldigande att stå framför våra skönlitterära hyllor och se alla bokryggar (över 6500!). Visst kan man slå i katalogen, men det kan bli en hel del spring mellan katalogdatorn och hyllorna. Finns det då inget enklare sätt? Jo, det finns ett knep!



På alla bokryggar står författare, titel och signum (avdelningen boken står på). Signum står längst ner och det är här du ska titta. Hc betyder att boken är skriven på svenska, Hce att boken är översatt till svenska. Då blir det genast mycket enklare att navigera bland alla bokryggar och förhoppningsvis hitta en bok som du vill läsa.

/Marie

1 kommentar:

  1. One good tip deserves another good tip...

    Go to the URL immediately below, read the article...

    http://pogue.blogs.nytimes.com/2009/11/06/cleaning-up-the-clutter-online/?em

    Then test the Readability browser button found below...

    http://lab.arc90.com/experiments/readability/

    Test it. As the N.Y. Times tech reporter writes, "Basically, it makes any Web page look like a printed book page or a Kindle page, and it’s glorious."

    SvaraRadera