tisdag 17 april 2012

Lyssna dig rätt

Eftersom vår värld blivit både så mycket större och så mycket mindre idag i och med internet, dess olika tjänster och de olika sätt som vi kommer åt dem på behövs det fler och fler guider för att vi ska kunna få överblick och kunna orientera oss i allt detta stora. Vi försöker hjälpa till så gott vi kan på biblioteket till exempel på den här bloggen och på vår datorhandledning på måndagseftermiddagarna. Men det finns många andra som också delar med sig av sin kunskap. Till exempel ett nytt radioprogram vid namn P3 Browser.

P3 Browser tar varje vecka upp olika teman i den digitala världen som nätdating eller slacktivism som de berättar om och diskuterar. Panelen består av experter på sociala medier och IT och de berättar på ett väldigt enkelt, personligt och roligt sätt om de olika fenomenen.

Några stående inslag finns också, som "Panelen tipsar", "netikett" och veckans "Nerdrage", någon särskild händelse som vuxit sig stor på internet under den senaste veckan.

Jag gillar att det här programmet inte förutsätter särskilt stora förkunskaper, men att det samtidigt även blir intressant för de kunniga. Än så länge har det sänts två avsnitt och de kan du självklart lyssna på i efterhand som podradio här. Detta är det senaste avsnittet:

Lyssna: P3 Browser

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar