torsdag 21 juli 2011

Ombyggnaden


Som besökare på biblioteket i Katrineholm, har du säkert märkt att det har varit lite rörigt här i sommar. Vi har flyttat på hyllor och böcker, och både du som besökare och vi i personalen har haft lite svårt att hitta ibland!

Men nu har alla stora avdelningar flyttat klart och står där de ska vara. Alla bibliotekets faktaböcker står samlade i en följd i det som är den gamla delen av biblioteket.


Romanerna börjar nu efter koperingsapparaten och hela vägen ner till väggen.


På andra sidan mittgången finns alla cdböcker, skivor, spel och filmer.


Dagstidningarna har flyttat till strax utanför vinterträdgården och böcker på andra språk än svenska, har flyttat in där den tekniska litteraturen stod förut.


Så den stora omflyttningen är klar. Som du (förhoppningsvis!) kan se på bilderna ovan, har varje större avdelning (facklitteratur, skönlitteratur och utländska språk) fått en fondvägg i mörkare färg med vit tydlig text. Under hösten ska också varje avdelning få en separat färg, som vi kommer att måla/klä gavlarna på hyllorna med. Vår förhoppning är att det i slutändan ska bli lättare för dig som besökare att hitta på biblioteket. Hyllorna ska stå i en sammanhängande följd och vara klart märkta och lätta att hitta till.Det fattas också en del belysning, gavelskyltar och ett par möbler, som kommer lite senare. Det ska bli spännande att se det färdiga resultatet senare i år!

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar