onsdag 20 juli 2011

The blackhouse

Apropå spännande framsidor, den här kunde jag inte motstå när jag hittade den i hyllan:


Fin Macleods liv är i kaos. Hans son dog i en smitningsolycka för en månad sedan och hans äktenskap är på upphällningen. Samtidigt vill hans chef att Fin ska återgå till jobbet, han tycker en månad är tillräckligt lång sorgeperiod. Som om det inte räckte, skickas Fin omedelbart på en utredning på sin hemö. En plats han lämnade för 18 år sedan och aldrig sett tillbaka på.

För Fin blir det omtumlande att återse platser och personer från sin barndom och uppväxt. Minnen från förr varvas med nutid och Fin blir mer och mer övertygad om att mordet på ön är riktat mot honom personligen. Men vad är mördaren i så fall ute efter? Plötsligt ställs Fin inför risken att förlora fler familjemedlemmar, som han inte ens visste fanns…

The Blackhouse är en tät och spännande berättelse, med en historia som inte alls är så enkel som den först
verkar!

Peter May kommer från Skottland, men är i Storbritannien kanske mest känd som manusförfattare till flera olika populära tv-program. Däremot är May en väldigt populär romanförfattare i Frankrike, där hans böcker har vunnit flera litterära priser. The Blackhouse, har fått två utmärkelser; Prix des Lecteurs och Prix Littéraire CEZAM.

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar