torsdag 18 februari 2010

Inköpsförslag

Har du letat efter något på biblioteket, men upptäckt att det inte finns? Tycker du att biblioteket borde ha boken/cdn/filmen/språkkursen/tidskriften? Då kan du lämna ett inköpsförslag direkt i vår publika katalog. I kolumnen till vänster, finns en rubrik som heter ’Inköpsförslag’. Klicka på den och logga in med ditt lånekortsnummer/personnummer och pin-kod.



Nu öppnar sig ett formulär på skärmen, där du fyller i de uppgifter du har på det du tycker vi ska köpa in. När du är klar klickar du på ’OK’ och formuläret sänds till oss på biblioteket.



Köper vi allt som vi får inköpsförslag på? Nej, det gör vi inte. Det som händer med ditt förslag är att vi tittar på om det passar in i vår samling (om det är något som mer än en låntagare är intresserad av, om det klarar kvalitetskraven). Köper vi materialet läggs automatiskt en reservation på det i ditt namn och du får ett meddelande när det finns att hämta. Om vi inte köper in det föreslagna materialet, hör vi av oss till dig som lämnat förslaget. I en del fall kan det bli ett fjärrlån istället.
 
Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar