måndag 11 juni 2012

Tips på webbsidor inför resan

 En resa kan räcka väldigt länge, även om den inte är så lång. Först ska man planera sin resa är, sen gör man själva resan och efteråt tittar man på korten man tog och minns allt roligt. Planering av resan är nästan hälften av hela upplevelsen, att läsa på om stället man ska till, leta ställe att bo på, saker att göra medan man är där. Men, förberedelserna inkluderar också alla praktiska detaljer som kanske inte är så kul, men nödvändiga.


(Foto av mrkathika)
Det finns en uppsjö av webbsidor med tips och råd, och jag tänkte tipsa om några av dem. Ett bra ställe att börja på, kan vara polisens och UD's sidor om pass och nationella id-kort. UD har också en samlad webbsida med råd inför resan.

Ska du resa inom EU, har Europeiska Unionens officiella webbplats en samlad sida för allt man behöver tänka på; pengar, sjukvård, husdjur mm. Medlemsländer i EU ingår i Schengenavtalet och vad det innebär kan du läsa om här och här.

(Foto av Bertil Ericson)
Smittskyddsinstituet skriver allmänt vaccinationer här och kort om resor här. Mer om resor och vaccinationer kan man läsa om på Vaccinationsguiden och Sjukvårdsrådgivningen. Sjukvård inom EU kan man läsa om på Europeiska kommissionens webbsida.

SOS Internationals sida kan också vara bra att titta på. Glöm inte att kontrollera din eventuella  reseförsäkring och varför inte titta på Konsumentverkets resesida?

Trevlig resa!

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar