onsdag 14 april 2010

Hur får vi med alla på det digitala tåget?

För en tid sedan undrade vi vad ni kommuninvånare skulle vilja lära er om datorer och Internet. En mängd svar kom in och snart, i maj, är det dags att sätta igång med kurserna. Vi - det är biblioteket och studieförbunden ABF, IBN Rushd, Studiefrämjandet och Studieförbundet vuxenskolan - kommer till att börja med att erbjuda en dator grundkurs och en Internet grundkurs. Kurserna är kostnadsfria och sträcker sig över tre tillfällen. I den här omgången är platserna vikta för de av er som redan anmält intresse via enkäten, men vi fortsätter till hösten så det blir fler chanser. Då kommer vi dessutom att ge kurser i informationssökning, sociala medier och föreläsningar om praktiska tjänster.

Är du intresserad av hur folkbildning och folkbibliotek kan arbeta tillsammans för att öka den digitala delaktigheten. Då kanske webbseminariet "Hur får vi med alla på det digitala tåget?" kan vara intressant. Seminariet webbsänds och det enda du behöver för att ta del av det är en dator med Internetuppkoppling.
Tid: 28 april, kl. 13-16.
Läs mer och se programmet på Folkbildningsrådets webbplats.

I samband med seminariet finns möjlighet för några så kallade mottagarenheter att chatta in frågor till en panel. Katrineholms bibliotek är en av dem. Har du tankar eller synpunkter kring hur biblioteket kan arbeta med de här frågorna? Skriv gärna en kommentar eller e-posta oss (blandadkonfekthb (a) gmail . com), så tar vi med dem i våra diskussioner.

/Sara Britta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar