onsdag 28 april 2010

Böcker med kulturstöd

Varje år får huvudbiblioteken i Sverige gratis böcker från Kulturrådet. Detta är böcker som har fått litteraturstöd från Kulturrådet och sedan distribuerats ut till biblioteken. Målsättningen för det här ekonomiska stödet, är att det ska

…”främja kvalitet och mångsidighet i bokutgivningen så att läsarna garanteras ett brett urval av god litteratur” …

Stödet kan sökas av ett förlag eller annan utgivare som är verksam i Sverige, och ges med vissa undantag till litteratur på svenska. Sen är det upp till biblioteken vad de gör med böckerna. Hos oss i Katrineholm går vi igenom kulturstödsböckerna, ser efter om vi redan har titlarna och vilka övriga som passar in vår samling. Dessa gör vi i ordning och ställer ner i biblioteket, så att du kan låna dem.


För att du som låntagare lättare ska hitta dessa böcker, har vi samlat dem på ett ställe och det är hyllorna precis vid kopiatorn. Så titta, bläddra och låna gärna dessa utvalda böcker från statens Kulturråd!

/Marie

2 kommentarer:

  1. Looking at "Ämnen" in the right hand column of this blog, I see it's time for something to be written about Mathematics. So, what books do you have at Katrineholms biblioteket that deal specifically with the problem of innumeracy? The point of my question? Far more attention needs to be placed upon Mathematics in Katrineholm if Katrineholm is going to succeed as a modern city.

    (Suggestion: Purchase "Innumeracy: Mathematical Illiteracy and Its Consequences" by John Allen Paulos.)

    SvaraRadera
  2. Din kommentar har blivit läst och noterad, och ditt inköpsförslag vidarbefodrat.

    /Marie

    SvaraRadera