onsdag 14 oktober 2009

Haren och sköldpaddan

Tidigare i år läste jag en väldigt charmig bok som heter A guide to the birds of east Africa, av författaren Nicholas Drayson.



Av namnet skulle man kunna tro att det är ett fågellexikon, och visst får man en del fågelkunskaper på köpet, men boken handlar om Mr Malik som bor i Kenya. Han är fågelskådare och varje torsdag deltar han i den lokala fågelskådarvandringen, som leds av Rose Mbikwa. Mr Malik tycker väldigt mycket om Rose. Faktisk så mycket att han tänker bjuda henne på den årliga balen.

Men då dyker ett ansikte från förr upp på scenen; Harry Kahn. Han blir också förtjust i Rose och vill bjuda henne på balen. Hur ska detta lösas? Jo, genom ett vad. Den som ser flest fågelarter på en vecka, ska få äran att först fråga Rose om balen. Men Harry Kahn har både pengar och folk som hjälper honom. Kommer Mr Malik att ha en chans? Som sagt, en mycket charmig historia, där det efterhand visar sig att den mycket korrekte Mr Mailk har oanade djup.

Nicholas Drayson föddes i England, men lever sedan 1982 i Australien. Han har arbetat som journalist i Storbrittanien, Kenya och Australien. Draysons första roman gavs ut 2002. Finns A Guide to the Birds of East Africa inne på biblioteket? Titta här!

Haren och sköldpaddan då? Jo, på någon sätt påminde bokens Mr Malik och Harry Kahn mig om fablen med haren och sköldpaddan.

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar