fredag 8 oktober 2010

Världens barn

Något som jag är väldigt förtjust i är att gå på konserter av olika slag och kvällens musikunderhållning blir kör- och allsång!
200 körsångare ska uppträda i Tallåsaulan till förmån för Världens barn - ytterligare en bra anledning att gå på konsert.
Imorgon drar riksinsamlingarna igång runt hela Sverige för Världens barn och då är är kvällens begivenheter en perfekt början för en god gärning.
Några anledningar till varför kampanjen behövs kan ni läsa i detta utdrag från Radiohjälpen:


"Varför Världens Barn?
Världens Barn är hela Sveriges gemensamma angelägenhet. Tillsammans kan vi alla vara med och bidra till alla barns rätt till utbildning, hälsa och en värdig framtid.
Varje år dör miljoner barn av sjukdomar och andra umbäranden orsakade av fattigdom, krig och katastrofer. Att få gå i skolan, att få möta en läkare eller besöka ett sjukhus, att få mat för dagen är en ouppnåelig dröm för miljoner och åter miljoner barn i världen.
Så borde det inte få vara!
Radiohjälpens insamlingskampanj Världens Barn, som startade 1997, genomförs 2010 i samverkan med tolv av Sveriges mest etablerade humanitära hjälporganisationer. Världens Barn är hela Sveriges gemensamma angelägenhet.
Barn har en självklar rätt till liv, hälsa, utbildning och en värdig framtid. Alla som haft med barn att göra vet att barn har en inneboende livskraft, är fyllda av drömmar och ambitioner. Det är barnens rätt till utbildning, hälsa och en värdig framtid som du stöder när du bidrar med en gåva till Världens Barn.
Världens barn kan inte vänta. De behöver dig."

Detta är verkligen viktigt och det finns mycket att läsa, några förslag är: Melin, Stefan - Barnkonventionen i svensk rätt, Uhlin, Yvonne - Barns rätt, Helleberg, Lisbet - Barnkonventionen, Schüldt, Kristina - På barnens uppdrag! och en tidskrift som heter Barn : tidningen om barns rättigheter.

Kliv in till oss på biblioteket!
Du är alltid välkommen!

//Anette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar