måndag 11 oktober 2010

Naxos Spoken Word Library

Ljudböcker är något som många tycker är väldigt avslappnande att lyssna på. Att lyssna på en bok kan göra den tråkigaste syssla betydligt lättare att få gjord. Om man får drömma sig bort i en spännande historia medan man till exempel tar hand om strykningen så vill man nog stryka lite oftare!

På biblioteket har vi en massa bra ljudböcker att låna som cd, mp3 eller att lyssna på via internet. Tjänsten Naxos Spoken Word Library där du loggar in med hjälp av ditt lånekort kan jag verkligen rekommendera. Här kan du lyssna på klassiska verk på engelska och tyska såsom Pride and Prejudice eller Bröderna Grimms sagor på originalspråk. Utbudet är stort och tycker man om att lyssna på böcker på engelska tror jag att de flesta kan hitta något som passar här.

Själv har jag fastnat i Georgette Heyers böcker. På Naxos Spoken Word Library finns fyra av hennes böcker att lyssna på, Cotillion, Venetia, Sylvester och The Convenient Marriage. Tre av dem är dessutom inlästa av en av mina favoritskådespelare, Richard Armitage.

Georgette Heyer var en mycket produktiv författare som bland annat skrev romantiska romaner som utspelade sig i England under tidigt 1800-tal. Hon inspirerades till stor del av Jane Austen, både vad gäller ämnen och ton. Själv levde Heyer i England dryga 100 år senare än den tiden hon skriver om. Även om man inte kan säga att Heyer levde upp till sin förebild, Austen när det gäller kvalitén så tycker jag definitivt att hennes böcker är lyssnarvärda.

För att hitta till Naxos Spoken Word Library titta på bibliotekets sida för Databaser och e-medietjänster , klicka dig sedan vidare och skriv in ditt lånekortsnummer i rutan.

/Linda



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar