onsdag 21 januari 2015

Demonologi för nybörjare

Ibland är det bokens framsida som gör att jag plockar upp den och tittar närmare. Ibland är det bokens titel. Och ibland är det en kombination, som med Demonologi för nybörjare av Caroline J. Jensen.Jag sprang på den den här häromdagen och blev nyfiken och läste på baksidan:

..."Gud har gått in i väggen, och i helvetet planerar Beelzebub uppror mot Satan. Dessutom tänker han släppa loss helvetets alla demoner på jorden. Allt detta är Isak omedveten om när han som vanligt går till vaktmästarjobbet på sin gamla skola. Men när Beatrice, grannens allvetande råtta, förklarar för Isak att det enbart är han som kan förhindra apokalypsen, OCH rädda sin älskade, ondskefulla lillasyster, tvingas han ge sig ut på en resa genom helvetets nio kretsar för att möta Satan.

Demonologi för nybörjare är mörk filosofisk fantasy: en Hitchhikers guide to Hell, helt enkelt. Med humor, action och blodig lättsamhet låter Caroline L. Jensen oss följa med på en resa lik den Dante gjorde i Den gudomliga komedin. Fast värre."...


 Det låter som en ganska udda bok och sådana är jag alltid på jakt efter. Så nu ligger den hemma och väntar på att läsas.

Marie

2 kommentarer:

 1. Jag tyckte den var riktigt bra och annorlunda! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste erkänna att jag inte hunnit läsa boken än... Men till helgen, då ska det bli av!
   /Marie

   Radera