onsdag 13 augusti 2014

Bortfall, av Inger Hedström

Jag är mycket förtjust i Inger Hedströms serie om undersökningsdomaren i Villette och jag måste erkänna att jag var lite orolig för hur den här nya boken, som inte är en del av den serien, skulle stå sig i jämförelse. Det hade jag inte behövt vara, inte ett endaste dugg. Bortfall är precis lika spännande!


30 år efter att Mikael Granberg (13 år gammal) försvinner spårlöst, hittar Astrid Sammeli hans mössa i sin avlidne morbrors hus. Visserligen var morbror Lars en aning udda, men att han skulle skada någon? Nej, det måste finnas en annan förklaring. Men vilken? I morbroderns hus hittar Astrid också ett konstigt brev och hon har hela tiden en känsla av att någon bevakar henne...

Astrid bestämmer sig i alla fall för att ta reda på hur Mikaels mössa hamnade i hennes morbrors ägo. Hon får oväntad hjälp av Mikaels syster och systerns väninna.


Samtidigt pågår en medicinsk studie i Budapest. Den unga läkaren Gabriela Damitru är den som först lägger märke till avvikelserna i studien. Men vem ska hon berätta om dem för?

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar