onsdag 25 september 2013

Akademimorden av Martin Olczak

Svenska Akademins ständiga sekreterare skjuts på väg hem från Strindbergs 100 års jubileum. Först tror polisen  att det är ett vanligt, oplanerat överfall. Men så skjuts ytterligare en av akademins ledamöter. Dessutom visar det sig att vapnet är en svartkruts pistol från 1800-talet.

Polisen Claudia Rodriguez inser snabbt att det rör sig om en mördare som är mycket metodisk och som inte är klar. Men hon motarbetas av revirtänkande inom polisen. Det finns 16 akademiledamöter till. Är alla måltavlor? Vad har mördaren för motiv? För Claudia börjar en kamp mot klockan.

Jag har läst flera av Martin Olczaks barnböcker och var nyfiken på hur hans första vuxenroman skulle bli. Svaret är nog - spännande. Det är ett klassiskt deckartema att ha en klart avgränsad grupp, som blir måltavla och där personerna faller ifrån en i taget. Olczaks bakgrund som bland annat manusförfattare till dataspel gör sig också påmind, det går undan i den här berättelsen! Men Akademimorden är en spännande historia och är riktigt klurigt uttänkt.

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar