onsdag 23 mars 2011

Viktorianskt mysterium

När Constance Langtons lillasyster Alma dör, blir Constance liv aldrig mer detsamma. Constances pappa har aldrig varit riktigt närvarande, utan koncentrerat sig på sitt bokskrivande. Hennes mamma sörjer och sjunker allt längre ner i en depression. Till slut är hon bara en skugga av sitt forna jag. Constance uppfostran överlämnas mer eller mindre till barnflickan och skolan.

När Constance är 16, tillkännager pappa en dag vid frukosten att han kommer att flytta för att få arbetsro. Det blir Constance uppgift att ta hand om hushållet och sin mamma. En kommentar i förbifarten från kokerskan, får Constance att börja fundera på seanser och meddelanden från de döda. Kanske skulle det hjälpa hennes mamma om hon fick handfast bevis på att Alma är i himlen och lycklig? Constance är beredd att pröva allt för att ge sin mamma någon form av hjälp, även om hennes pappa kallade medier för charlataner och vägrade befatta sig med dem.

Inte kunde Constance veta att seansbesöken skulle sluta med tragedi och henne som arvinge till ett gammalt hemsökt gods, Wraxford Hall. Ett lockande arv med mysterier i sitt förflutna men som också kommer med varningen

'Sell the Hall unseen; burn it to the ground and plough the earth with salt, if you will; but never live there.'

The Seance utspelar sig i England 1880 och är ett spännande viktorianskt mysterium, med mörka hemligheter, ödestyngda möten, dystra hus och socialt umgänge efter givna etikettregler. Författaren John Harwood är från Australien och debuterade 2004. The Seance är hans andra roman.

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar