tisdag 15 april 2014

Operation Starseed

Det finns en del kategorier av böcker som jag har ett extra gott öga till. Science Fiction av den gamla skolan och katastrofhistorier är två och båda finns representerade i Operation Starseed av J.M. Snyder.


Neal James arbetar på navigationsdäcket till en rymdstation. Stationens uppdrag är att kartlägga tidigare okända områden av rymden, för att göra dessa säkra för rymdtrafik. Men just nu upptas det mesta av Neals tankar av Dylan, piloten som som gjorde slut med Neal när han blev skickad på ett två år långt kartläggningsuppdrag.

Plötsligt anropar Dylan rymdstationen under Neals pass. Dylans och hans besättning har fångat upp en radiosignal från ett område som man hittills trott varit obebott. Signalen är skickad på morsekod och allas tankar går till rymdprojektet Starseed, som skedde för 20 år sedan. Det bestäms att signalen ska undersökas närmare och den visar sig komma från en mänsklig koloni, den sista spillran av Starseed.

Men kolonisterna verkar inte allt igenom glada över att få besök och de är maniskt noga med att alla som kommer till kolonin först genomgår medicinska reningar. Varför är de så få och unga? Vad har egentligen hänt på kolonin de senaste 20 åren?

Jag blev riktigt nostalgisk när jag läste boken, kanske är det dags att börja leta upp fler science fiction böcker att läsa!

/MarieInga kommentarer:

Skicka en kommentar