tisdag 14 december 2010

House of Eliott

Under tidigt 90-tal gick tv-serien House of Eliott på svensk tv. Jag satt som klistrad framför varje avsnitt och älskade de glamourösa systrarna Eliott och deras liv i Londons modevärld på 1920-talet.

Jag har nu sett de tre säsongerna av serien på DVD och jag måste säga att jag fortfarande tycker lika mycket om den.



Serien handlar om de båda systrarna Evangeline och Beatrice Eliott vars pappa dör och lämnar dem utfattiga och i stort sett utan möjlighet att ta hand om sig själva eftersom han har förbjudit dem att utbilda sig eller ens röra sig särskilt långt utanför hemmets väggar. Det enda systrarna är riktigt bra på är att sy eftersom de under sin uppväxt blivit tvungna att sy sina egna kläder, vilket ofta innebar att de helt enkelt sydde om faderns kläder till kvinnokläder.

Så småningom lyckas systrarna skaffa kapital och öppnar en liten systuga där de syr upp kopior på andra modehus kreationer. Genom seriens gång utvecklas den lilla systugan till ett eget modehus. Men problemen är inte över för Beatrice och Evangeline bara för det. I varje avsnitt är det nya bekymmer som uppstår för de båda, antingen i deras företag eller i privatlivet.

Något som är lite tråkigt med serien är att tredje säsongen slutar med en massa lösa trådar och frågor som vi inte får svar på. Tydligen skulle serien egentligen fått en säsong till och därför avslutades säsong tre med ett antal cliffhangers. När man ser den nu i efterhand känns detta såklart lite trist. Men det gör inte serien mindre sevärd. Det är 34 mycket underhållande avsnitt innan man kommer dit.

/Linda

2 kommentarer:

  1. Since it's the holiday season for many folks in Katrineholm, I thought I'd mention a website that might save folks a few steps and frustration...

    CopyPasteCharacter
    (For those that don't know how to get around their keyboard for special characters.)

    http://copypastecharacter.com/

    SvaraRadera
  2. Dean Martin and Jerry Lewis, The Library Sketch

    Part 1 http://www.youtube.com/watch?v=NNyYFWq3oo8

    Part 2 http://www.youtube.com/watch?v=rGNjLe0PMhY

    SvaraRadera