torsdag 2 december 2010

Det lackar mot jul...

Snart är julen här och på biblioteket finns massor av böcker som kan hjälpa en på traven om man vill snöa in sig och höja julstämningen.
Liten men naggande god är boken JUL med Jenny Nyström. I korta avsnitt och med många vackra, klassiska julbilder kan vi här läsa om julens historia och traditioner. Allt ifrån julens mat och dryck till julotta och julevangeliet finner man i denna trevliga lilla bok skriven av Jan-Öjvind Swahn.
Om man sedan blir sugen på att pyssla kan man till exempel kolla in boken JULEN pynt, presenter och godsaker av Malcolm Hillier. Här kan man finna inspiration till att göra julkransar, doftpotpurri eller julgirlander. Olika recept på festliga bålar och goda chokladpraliner finns också. 
Vill man prova på avancerad pralintillverkning så är boken, Choklad Praliner Marsipan & Karameller skriven av Birger Lundgren, en god hjälp. Här får du en ingående beskrivning över vilka redskap man kan behöva samt råvarornas olika kvalitéer.
Lycka till i julstöket!
/Anna-Karin

3 kommentarer:

  1. Are you allowed to put up a link to WikiLeaks mirror sites? Here's the link:

    http://wikileaks.ch/mirrors.html

    SvaraRadera
  2. Hey, how about this? Google eBooks launches...

    http://googleblog.blogspot.com/2010/12/discover-more-than-3-million-google.html

    SvaraRadera
  3. Man kan läsa mer om Wikileaks och ett fritt internet i denna artikel i DN: http://www.dn.se/nyheter/varlden/borjan-till-slutet-for-ett-fritt-internet-1.1221622

    /Sara Britta

    SvaraRadera