onsdag 10 december 2014

Vinterböcker

På biblioteket skyltar vi just nu böcker med anknytning till snö, vinter och kyla. Det råder visserligen brist på dessa utomhus, men i böckerna finns de! Det fick mig att börja fundera på om jag själv hade läst några vinterböcker och jag kom på några stycken:
Huggarna, av Roy Jacobsen

Läs om boken här.

Där ingen har gått, av Melanie McGrath

Läs om boken här.

Evig natt, av Michelle Paver

Läs om boken här.


Nådastöt, av Louise Penny

Kommissarie Gamache blir återigen kallad till den idylliska byn Three Pines. Den här gången är det inflyttade CC de Portiers som mött en märklig död. de Portier verkar dock inte sörjd av någon, varken familj, vänner eller grannar har något vänligt att säga om henne. Dessutom blev de Portier mer eller mindre avrättad med elektricitet framför en fullsatt läktare, men ingen såg något. Kommissarie Gamache inser också att efterdyningarna från ett tidigare fall fortfarande påverkar hans karriär i högsta grad. Är verkligen alla i hans team på hans sida?

Snöstormen, av Vladimir Sorokin

Doktor Garin är på väg till en avlägsen del av landet för att behandla ett utbrott av zombiism. Tyvärr har han vid ett hästbyte, fastnat på en avsides skjutsstation. Garin är en mycket bestämd man och till slut får han brödutköraren Harkel att ta med honom till nästa skjutsstopp. Men Harkel har bara minihästar och vädret blir allt sämre. Det är en äkta rysk snöstorm som drar in över dem. För Garin finns bara en väg - framåt och de hamnar mitt i stormen. På sin väg möter de bland annat pilska mjölnarfruar, vita miditer och jättemänniskor. Men klarar de av snöstormen?

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar