onsdag 15 oktober 2014

Rör inte mitt mord!, av Lars Forsberg

Den blev läst i helgen, boken Rör inte mitt mord! av Lars Forsberg


och den var riktigt rolig!Torsten Rexelius (T-Rex kallad) är om man frågar honom själv, Erikshamns – ja Sveriges vassaste brottsutredare. Torsten är chef för våldsroteln, men älskar att arbeta på fältet med spaningsuppdrag. I alla fall när det händer något, eller om pressen är där (han gör sig riktigt bra på bild!) eller innan de tråkiga teknikerna förstör allt. För T-Rex han behöver inte petitesser som tekniska bevis för att få fast de skyldiga, han klarar sig på sin magkänsla. Fast det där med teknisk bevisföring är ju något som blivit alltmer efterfrågat genom åren. Precis som en rad regler och protokoll och teknisk utrustning (som mobiltelefoner)… Fast det bara krånglar till saker i onödan. 

När rapport om ett mord kommer in till polisen beger sig Torsten glatt till platsen och utnämner sig själv till utredningsledare. Det här är precis vad han gillar; spaning, en massa möten att tala på och sin bild i tidningen! Den skyldige? Ja, jo, de ska nog hitta den också, men viktigare än så är att Torsten slipper tidsödande tråkigheter som vapentestet och att hans chef inte kan komma förbi kontoret och lägga sig i hur han arbetar. Perfekt!

Du vet hur man ibland kan skämmas på någon annans vägnar och helst bara vilja gömma sig under närmaste stol? Den känslan är genomgående i den här boken... För T-Rex han lever helt klart i sin egen lilla bubbla där han är största beundraren av sina egna färdigheter. Men roligt är det att läsa!

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar