onsdag 29 oktober 2014

Hanteringen av odöda

På fredag är det Halloween, på lördag är det Alla helgons dag och fredag, lördag och söndag är det Dia de Muertos. Vad kan då passa bättre än att läsa en bok om odöda? Det är flera år sedan jag läste John Ajvide Lindqvists Hanteringen av odöda, men det är fortfarande än favorit.


Sommaren har varit ovanligt varm och solig. I Stockholm stiger temperaturen och den här dagen ligger det som ett tryck över staden. Det känns nästan elektriskt i luften. Folk har huvudvärk och elektriska maskiner kan plötsligt inte stängas av. Trycket blir starkare och starkare, ljuden allt intensivare, tills plötsligt allt stängs av.

Då börjar nästa mardröm… På Karolinska sjukhuset vaknar de som avlidit. De är döda, men lever och de vill hem. Kaos följer och det blir värre när man upptäcker att alla som dött inom en två månaders period, har vaknat. Kyrkogårdarna måste gås igenom och grävas upp. Dessutom verkar det som samlade grupper av odöda, gör att de levande kan höra varandras tankar….

Tre olika levande personer får första hands upplevelser av det som händer, för hur ska man hantera de odöda?

Blir du nyfiken på vad som händer sedan med personerna i Hanteringen av odöda, finns det en fortsättning i boken Pappersväggar, läs gärna den också!

/Marie

4 kommentarer:

 1. Denna ska jag läsa snart, eller i alla fall i november. Passar bra i höstmörkret :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du tycker om den! Jag måste erkänna att jag inte läst fortsättningen än... :)
   /Marie

   Radera
 2. Svar
  1. Det är den engelska filmen som bygger på Ajvides bok "Låt den rätte komma in". Finns även en svensk filmatisering som även den heter "Låt den rätte komma in" :)
   /Marie

   Radera