tisdag 16 september 2014

Böljelek, av Johanna Limme och Martin Palmqvist

När jag tittar på de senaste månadernas läsning, inser jag att det har blivit ganska många historiska deckare för min del. Den senaste i raden är Böljelek av Johanna Limme och Martin Palmqvist.


Böljelek utspelar sig 1897 i Karlshamn, Blekinge. 12 dagar innan kungen ska komma på officiellt besök till Karlshamn, hittas ett dött spädbarn med talet 13 skrivet i pannan. Då man bara ett par dagar tidigare hittade en död sjöman med talet 13 skrivet i pannan, inser stadens ledande män att något är i görningen. Borgmästaren skickar bud efter kyrkoherde Simon Eldfeldt, då Simon är känd för att vara bra på siffror och att lösa gåtor. Man hoppas att Simon ska kunna hitta den som dödat barnet och sjömannen, helst innan kungen kommer….

Jag tycker Böljelek var en riktigt charmig deckare. Faktiskt har jag redan läst del två, Strömkarlen, och reserverat del tre -  Körkarlen. Det är bara en sak som irriterar mig, men jag vet inte om jag ska prata om det här. Jag vill ju inte avslöja för mycket om du inte har läst boken....

/Marie

2 kommentarer:

 1. Den här väntar bland mina olästa böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du tycker om den! Jag har nu tredje delen liggande på skrivbordet!
   /Marie

   Radera