onsdag 26 mars 2014

Digital delaktighet

Nu under vår Digitala Vecka på biblioteket, tänkte jag passa på att visa böcker som tar upp sociala medier.

De senaste åren har möjligheterna att hålla kontakt och interagera med andra människor via nätet, ökat dramatiskt. Så vilka tjänster finns? Och hur använder man dem?


Sociala medier - en lathund, av Lena Carlsson är en bra början. Vill du sedan fördjupa dig i en av dessa tjänster, Facebook, finns boken Kom igång med Facebook av Merete Juel Hall.


Facebook har haft en enorm genomslagskraft och boken Tveeggade svärdet av Martin Blecher tar upp hur det har påverkat oss och samhället vi lever i.

Vill du läsa mer om om själva företaget Facebook och dess grundare, finns boken The Facebook effect av David Kirkpatrick och filmen The social network.Tillbaka till sociala medier i stort! De används inte bara för privata tjänster, utan även av företag. Det kan du läsa om i Sociala medier av Pär Ström och Kundrelationer i sociala medier av Stephanie König.

Men det är inte bara i näringslivet sociala medier används, de används också i skolan; Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen av Christina Löfving.


Hur dessa sociala medier påverkar oss och vår vardag kan du läsa om i Sociala medier av Paul Ronge.


Välkommen ut på nätet!

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar