måndag 6 maj 2013

Vi dricker te och lär oss eVi dricker te och lär oss e


7 maj – 20 juni

Utställningen Vi dricker te och lär oss e kommer från Livstycket, ett Kunskaps- och Designcenter i Stockholmsförorten Tensta.

Deltagarna i Livstycket är kvinnor från hela världen, som ofta saknar utbildning, är analfabeter och har haft svårt att komma in i det svenska samhället. På Livstycket får de en möjlighet att lära sig svenska genom kreativ verksamhet och teoretisk undervisning.

Ur denna verksamhet och 16 kvinnors resa till att kunna läsa, skapades boken Vi dricker te och lär oss e, en läsebok. Detta läsprojekt presenteras i en utställning som rest runt till flera platser i Sverige och nu kommer till Katrineholm.

Vid invigningen kommer ett stort antal kvinnor från Livstycket att delta. Då finns chansen att själv prata med dem och höra deras erfarenheter och berättelser.

I samband med utställningen kommer man på biblioteket att själv kunna pröva på några olika kreativa verksamheter/hantverk. Vid två tillfällen kommer man också att kunna lyssna på historier, sagor och skrock på lätt svenska.

Vernissage med deltagare från Livstycket tisdag den 7 maj kl 11

Välkommen!

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar