torsdag 21 maj 2015

Monster i populärkulturen

När jag fick syn på boken Monster i populärkulturen. Död, levande död eller bara jävligt arg! av Daniel Gustavsson, tänkte jag att den måste jag läsa!

Jag förväntade mig att få läsa en samling essäer, eller faktatexter, där man grundligt gick igenom olika monster som dyker upp i böcker, filmer och spel. Det visade sig när jag fick boken i min hand, att det inte var riktigt så boken var upplagd.

Författaren tittar närmare på zombies, vampyrer, varulvar, frankenstein monster, mumier, rymdmonster och några övriga monster, genom att först göra en presentation och sedan gå igenom monstrets ursprung, höjdpunkter och utveckling inom populärkulturen. Efter det följer en annoterad lista på de titlar som nämnts i texten och andra titlar som bedömts vara relevanta.

Först blev jag lite besviken, men sen insåg jag att det här är en guldgruva med tips och förslag på böcker och filmer! Just att man kan läsa om de olika titlarna är jättebra. Texten om varje monster är dessutom väldigt innehållsrik och intressant.

Vilket är ditt favoritmonster? Film? Bok? Spel? TV-serie?

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar