tisdag 28 april 2015

Klara, färdiga, dö!, av Lars Forsberg

En av mina favoritböcker förra året var Rör inte mitt mord! av Lars Forsberg. Nu har uppföljaren kommit och i Klara, färdiga, dö! är T-Rex i samma goda form som tidigare.


Torsten Rexelius, T-Rex kallad, har det lite kämpigt just nu. Inte nog med att han råkade avbryta ett rån två gånger utan att märka det, dessutom ska det omorganiseras inom polismyndigheten. Trots dryga 30 fantastiska år i tjänsten, sitter inte ens Torsten säker på sin tjänst. Han skulle behöva lite snabba resultat för att framstå i bästa dager. Men rånfallet är mest pinsamt och mordet som skedde dagen efter ser ut att bara vara ett simpelt inbrott som gått snett.

Hemma tjatar Ulla 2 om kost och motion, och Sune Dahl den geten har byggt en oförskämt stor altan till Ulla 1. Det känns som om att varenda gång Torsten försöker svänga åt höger, svänger livet åt vänster. Men det är väl klart att han fixar det här, han är ju T-Rex! Eller?

Världen sedd genom Torsten Forsbergs ögon är väldigt underhållande. Men det kan inte vara lätt att leva i samma värld som honom...

/Marie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar